NORGESMESTERSKAPET i AUTOSLALOM
Fuglehaugen Motorsenter, Hallingdal, 20. september 2008

Referat:
v/Geir H

Dette var den helgen i året som mange hadde sett fram til. Norgesmesterskapet i Autoslalom. Allerede på fredagen begynte det å renne inn deltakere i Hemsedal, da mange hadde losjert seg inn på Fossheim hotell, for å ta dette som en weekend. Selv ble jeg positivt overrasket da jeg så den flotte standarden på DeLuxe rommet. Madammen var også svært fornøyd, og sa at dette kunne hun bli vant til. 

Etter en diskutabel natts søvn (litt spent i kroppen kanskje) startet lørdagen med spenning i luften. Litt frost hadde det vært om natten, men solen var kommet, og duggen holdt på å forsvinne. Etter noen brødblingser til frokost, dro vi noen kilometer oppover i ”dalom”, og møtte opp på Fuglehaugen Motorsenter. Mange var kommet på stedet, og arrangøren var klar med oppsettet av banen. Sekretæriatet var i en flott NAF Semi-trailer vi ikke har sett maken til tidligere.  

På innsjekken ble vi møtt med en svært nøye teknisk kontroll av bilene – litt mer nøye enn det vi har vært vant til i forkant av Autoslalom løp tidligere. Litt små-murring blant noen, som mente dette var for omfattende, og at det tok for lang tid. Men stort sett alle kom seg igjennom, med kun en liten anmerkning eller to. Mest ”alvorlig” var det for en bil fra Bergen, som ikke fikk godkjent ”R-dekkene” de hadde med seg. Men etter en ”liten” protest, og jurymøte, ble forholdet vurdert slik at 2 av dekkene kunne brukes. Dermed kom denne bilen seg på banen, og dermed var likevel ikke hele helgen spolert. En grei løsning gjort av juryen. 

Totalt var 31 førere møtt opp for å delta i Norgesmesterskapet. Det var 6 deltagere i klasse 1 for standard biler og 25 deltagere i klasse 2 for modifiserte biler. Klasse 1 startet konkurransen etter skjema, og klasse 2 fulgte på. 2 omganger ble kjørt før listen ble ”snudd” slik at de med de foreløbig raskeste tidene kjørte sist i denne omgangen.

I klasse 1 var det undertegnede som ledet etter de 2 første omgangene, og Harald Molvik måtte kjøre på tiden 1.06.42 for å overta ledelsen. Men Molvik’en kom ca. 1 sekund for sent, og i tillegg fikk han berøring i siste omgangen. Dette gjorde at nok et NM gull gikk min vei, og det er jeg veldig glad for. 

I klasse 2 var det flere som kjempet som seieren. Caterham’en fra Ålesund var favoritt til å vinne, men John B. Roligheten fra Oslo kjørte bra med sin råe Porsche, og ledet etter 2 omganger. I siste omgangen fikk han dessverre 2 berøringer, som gjorde at han falt ned til 3 plass. Hadde han bare fått 1 berøring i denne omgangen, ville han faktisk tatt 1 plassen MED 1 berøring. Veldig bra kjørt, men man må også holde seg unna berøringene. Roligheten kommer nok sterkt igjen.  

Far og sønn Lundanes, som kjørte Caterham’en, tok 1. og 2. plass i klasse 2, og faktisk var det junior Henrik som krøp helt til topps og ble Norgesmester foran pappa Egil, med nesten et helt sekund i sin favør. Veldig kjekt for Henrik tenker vi. Men hva med pappa? Vil han låne ut bilen sin igjen etter dette? Må Henrik ta oppvasken i noen uker fremover? Er de på talefot? Dette blir spennende – følg med i neste sesong!!! ... to be continued....Vi tenker at familien Lundanes klarer dette fint. Det er vel pappa som har lært junior å kjøre bil, eller hva ???

Etter et vellykket arrangement, dro de fleste tilbake til hotell og hytter, og på hver sin måte ladet opp til banketten, som skulle være kl. 1930 på Fossheim hotell. Når klokken var slagen, var det kommet mer eller mindre oppdressede deltakere på hotellet, og vi ble møtt med velkomstdrink. Middagen besto i ”Hallingdølsk Småmat”, som var en slags lapskaus med bitte små opphakkede biter i kraft. Som tillegg var det flattbrød og lefse med sukker og smør. Alle ble i alle fall mett, og til dessert var det rørte bringebær og skogsbær. 

Premieutdelingen gikk også bra, og Stein Harding fra NBF delte ut NM medaljene. Premier fra arrangøren fikk vi også, som besto i lokale kreasjoner av trevarer med inngravering. Alle deltakere fikk premie. Det ble delt ut blomster til vinnerne, samt til noen gode hjelpere til arrangementet. Da de programfestede gjøremålene var overstått, ble det festivitas utover kvelden. Vassendgutan kom selvfølgelig på, med ”Granada” og you name it....

En svært livaktig kveld utspant seg på hotellet utover, uten at vi trenger å gå i detaljer. Noen utvalgte bilder er lagt ut på nettet for allmenn beskuelse. 

Vi takker for denne gang, gratulerer alle medaljevinnerne, og ser fram til neste års NM.
   
Bilder: Hattertainment (210)
   
Resultater: Norgesmesterskapet 2008
   
Artikler: Artikkel fra NAF Motorsport Ålesund.
   


Bilder fra løpet - Resultater - Terminliste - Innbydelse