Norgesmesterskapet i Autoslaom 2008
Dato: 22.09.2008 14:03:08

Henrik, Egil og Jan! Alle mann på pallen!

 

Ålesund suksess under NM i Autoslalåm

Ikke mindre enn tre ganger måtte førerne fra NAF Motorsport Ålesund bestige seierspallen under premieutdelingen i Autoslalåm NM i Hallingdal denne helgen.

Pressemelding av daggen

Totalt var 31 førere møtt opp for å delta i Norgesmesterskapet. Det var 6 deltagere i klasse 1 for standard biler, og 25 deltagere i klasse 2 for modifiserte biler.
I klasse 1 var det Geir Hatland som ledet etter de 2 første omgangene. Harald Molvik måtte kjøre på tiden 1.06.42 for å overta ledelsen. Men Molvik kom ca. 1 sekund for sent, og i tillegg fikk han berøring i siste omgangen. Dette gjorde at nok et NM gull gikk Hatlands vei, det åttende i rekken. NAF Motorsport Ålesund føreren Jan Rakottyai kjørte inn til en flott tredjeplass i sitt første NM.

I klasse 2 var det flere som kjempet som seieren. Far og sønn Lundanes fra NAF Motorsport Ålesund var på forhånd favoritter til å kjempe heilt i toppen under NM, Egil Lundanes har deltatt i Hallingcup 2008 og vant denne suverent med seier nr. 3 forrige helg, og fra før i år har han også vunnet Nordfjord – cup 2008.
Men John B. Roligheten fra Oslo meldte seg på i kampen om NM - gullet og kjørte bra med sin råe Porsche, og ledet etter 2 omganger.

I siste omgangen fikk han 2 berøringer, som gjorde at han da fikk 4 sekunder tillegg i tiden og falt ned til 3 plass. Bra kjørt av Østlendingen, men man må også holde seg unna berøringene. Far og sønn, Egil og Henrik Lundanes fra NAF Motorsport Ålesund tok 1. og 2. plass i klasse 2, og faktisk var det junior Henrik som krøp helt til topps og ble Norgesmester foran pappa Egil, med nesten et helt sekund i sin favør. Veldig kjekt for Henrik, og også for den stolte pappa Egil som tross alt har lært Henrik å ”ratte bil”.