AUTOSLALOM Hallingdals Cup - Løp 2 og 3
FUGLEHAUGEN, Lørdag 16. juni 2012

arr.NAF Motorsport Hallingdal
Referat:
v/Geir
Helgen 15-17. juni arrangerte NAF Motorsport Hallingdal en flott og sammensatt helg for alle deltakerne. Fra Bergen gikk turen mot Hemsedal forholdsvis greit, kun avbrutt av "Longhill Racings" havari på Voss. Men med gode gamle Warsteineren bak i køen, kom hjelpen til raskt, slik at vi kom oss greit til Hemsedal. Der ventet deler og lokaler for å kunne reparere skaden permanent. Det var også mulighet for treningskjøring på Fuglehaugen om kvelden, så der var det en god del biler møtt fram for å testkjøre. Det var tørt føre, men man var ikke sikker på at morgendagen ville holde regnet unna.

Tvilen ble bekreftet om lørdags morgenen, da det pøste ned. Det var noe kaldt og utrivelig på banen i morgentimene, men litt forsinket kom vi i gang med selve arrangementet.Da selve løpet begynte begynte det å minke på nedbøren, og på slutten av dagen var det nærmest tørt. Dette gjorde at tidene på banen ble bedre og bedre, og spennende ble det.

Banen var fint satt opp og det var god variasjon mellom de 2 løpene som ble arrangert. I andre løpet ble banen snudd, slik at utfordringene var totalt forandret.

Det var svært mange av deltakerne som stilte med BMW, og man kunne nesten tro det var et BMW treff :). Men i det første løpet, i Standard klasse 1 var det 3 deltakere, helt fritt for BMW'er. Geir Svalbjørg fra Oslo stakk her av med seieren med sin Fiesta Sport, foran Tore Korneliussen, som kjørte seg litt bort på det våte føret. Knut Anders Jordheim fra Hallindal tok 3. plassen.

Det var 16 deltakere i klasse 2, og 15 av dem kjørte BMW. Ove Sivertsen med sin Lotus Exige tok det nok noe med ro på det våte føret, og slet med festet. Han tok likevel en fin 5.plass. Seieren stakk Bjørnar Embre av med, foran Geir H, med Longhill Racing på 3. og 4.plass. Flott kjøring av alle, selv om noen ladet kanonen litt for mye, og havnet utenfor banen. Kun lettere skader på noen plastbiter.

I Debutantklassen var det 2 deltakere, og etter jevn kjøring fra Knut Grønneberg, tok han seieren med god margin til Svein Bergrud. Her er det uansett ting å lære, og å ta med seg til neste løp.

I det andre løpet ble det noe rokkering på resultatlistene. Det begynte å bli noe mindre fuktig vær, og banen begynte å tørke opp. I Standard klassen slo Tore Korneliussen tilbake, og slo Geir Svalbjørg med noe tideler. Knut Anders kjørte også svært bra her i siste omgangen. Vi ser fram til Volvoens fremtid innen Autoslalom :)

I Modifisert klasse var det her 17 deltakere, da Thor Jensen var kommet til. Han havnet på 14 plass, men viktig å få et sammenlagtresultat i cupen. Igjen vant Bjørnar Embre, foran undertegnede. Også resten av Embre familien var høyt oppe, og Christian fikk 3.plass og pappa Nils Ove tok 4.plassen. Longhill Racing hadde en god intern fight, og Kimmen klarte her å slå Leifen, og de fikk h.h.v. 5. og 6.plass.

Vil også trekke fram Charlotte Mythe her, som begynner å kjøre gode tider, og havnet på 11.plass, og slo her Steffen som havnet på 12.plass. Christer Grønneberg fikk dessverre ikke fullført løpet, da viften på bilen røk.

I Debutantklassen var det nå 5 deltakere, og da Knut Grønneberg sto uten bil, ble det Jostein Hornet som tok seieren her med sin BMW.

Så da var det formelle for dagen unnagjort, og man kunne gjøre seg klar for "Hovedarrangementet" på Embre gården :) Her ble det samling kl 1930, og det var klart for grillings og festivitas med god sosial profil! Det var god musikk med litt lokal vri på, særlig da karaoken ble tatt fram, og det ble sunget/skreket for full hals. Noen hadde ikke stemme igjen dagen etter, hehe. Skal la ytterligere referat fra festen ligge, og viser heller til bildene som er lagt ut :)

Vil takke Embregjengen og alle medhjelpere for en flott helg i Hallindal. Tradisjonen tro sitter man igjen med mange uforglemmelige inntrykk, og som forventet vil helgens happenings gå inn i historiebøkene.

Vi ser allerede fram til neste års happening !!

Geir

 

Bilder: Kjell M(30)  -  Hattertainment(31)  -  Hattertainment(150)
   
Resultater: Halling Cup Løp 2  -  Halling Cup Løp 3
   
Video: Warsteiner Løp 2, 3.omg  -  Warsteiner Løp 3, 3.omg

Les innbydelsen her

Bilder fra løpet - Resultater - Bergens Cup - Norhordlands Cup - Halling Cup - Øst/Vest Cup - Terminliste