arr. NAF Motorsport Norhordland

Referat:
v/Geir H.
Søndag morgen i Bergen våknet man opp til frost på bilvinduene, og isskrapen måtte finnes fram. Men knallblå himmel vitnet om at dagen ville bli bra. NAF Norhordland og NAF Bergen var tidlig i gang på Eikås motorsenter med å sette opp en forholdsvis åpen bane. Med sol på himmelen, tørr asfalt, og en mengde motorsterke biler til start, varslet dette om at det ville bli en fartsfylt og spennende dag.

NAF Norhordland arrangerte sitt løp først, og hele 40 deltakere stilte til start. Hele delegasjonen fra Hemsedal ”Racing”, hadde tatt turen, og med siste ukens erfaringer fra Nürburgring-tur, var det ikke mye ”rattrust” å spore. Også langveisfarende, fam. Lundanes og fam. Hjelseth fra Ålesund, hadde tatt turen nedover, med sine respektive biler; Gul Mini og hvit Peugeot 106 Rally. Minien hadde motorproblemer med tenning og bensinkutt, så starten på dagen gikk stort sett med til fix og rep. Utover dagen, når redskapen begynte å virke, kom Minien til sin rett, og Egil tok en 4.plass i det andre løpet.

Det ble vannvittig tett i toppen i det første løpet. Av de 30 som stilte i Modifisert klasse 2 hadde de fleste ambisjoner om å vinne! Kun hundredeler ville skille, og til slutt var det ”hele” 24 hundredeler som skilte 1. til 5. plass. Lotusen ble for sterk, og Ove Sivertsen vant klassen med 5 hundredeler, foran Christian Embre. Tony Jacobsen tok 3.plassen 12 hundredeler bak Christian.

I Standard klasse 1 ble det ikke så mye spenning, da Tore Korneliussen var suveren med sin Fiesta Sport. Fjorårets Norgesmester, Harald Molvik, hadde fått seg en ”ny” Golf III, og kjørte så bra han kunne med den, men måtte se seg slått også av Kjartan Hjørnevik, som slet litt med ”rattrust”. I det andre løpet for dagen, kunne ikke Kjartan være med, så da klatret Molvik opp til 2.plass bak (igjen) suverene Korneliussen. Til info så ser Molvik’en seg om etter en Fiesta Sport :).

Kjekt var det at vi hadde med oss 6 debutanter, der også flere kjørte med ”L” bakpå bilen. Her får man verdifull kjøreerfaring for videre lærekjøring. Nye ”kapittelet i Løland-sagaen”; Kristoffer, kapret 3.passen i begge løpene i dag. Våre to kvinnelige debutanter hadde en intern fight, der Helene R. Hagen så vidt trakk det lengste strået, og vant med 88 hundredeler totalt, selv om Sandra Namdal hadde raskeste omgangstid av de to. Tenker at Sandra ønsker revansje i neste løp.

I NAF Bergen sitt løp var det stort sett de samme deltakerne som var med fra NAF Nordhordland, og banetraséen var uforandret fra det første løpet. I klasse 2 klarte Christian Embre å klatre helt til topps, med jevn god kjøring i alle omgangene. Han fikk også dagens beste tid, og vant fortjent. Eivind Løland fikk også ting til å klaffe, og tok 2. plassen, foran undertegnede. Flere damer deltok også i klasse 2, og Janicke Rakland var svært fornøyd med sin tredje omgang. Hun har nå skjønt at hun ikke trenger å være så redd for bilen, så her er det bare å trøkke te! (Uansett er det Arne som må skru hvis noe skjer :)

I debutantklassen var det 5 deltakere, og 2 av dem hadde aldri kjørt Autoslalom før. Til tross for dette var ikke Torgeir snauere, enn at han slo til og vant klassen med sin Mini Cooper S. En fin bil, som vi håper å se igjen senere i sesongen.

Ellers må vi takke arrangørene og funksjonærene for en strålende innsats i solskinnet. Speaker Terje Villanger var ganske tørr i munnen etter å ha ”mast” i så mange timer, og jeg tror noen og enhver var trøtt i ben og rygg ute på banen.

Vi takker ellers for denne gang, og ønsker vel møtt til neste løp i Autoslalom, som blir i Hallingdal 3.juni for oss her på Vestlandet. KNA skal også ha et løp 5.mai i Hakavika, og i Ålesund er det 28.mai.

Sjekk ellers terminlisten og merk av i kalenderen!

Bilder: Hattertainment (140) - Leifen (155)

Resultater: Norhordlands cup løp 1/3 - Bergens Cup løp 1/3

Glenn Brandal: 1 runde i BG.CUP - Tid: 49,84

Hattertainment - Onboard med forskjellige (GoPro camera) - Varighet: 8.36 min

Bilder fra løpet - Resultater - Bergens Cup - Norhordlands Cup - Halling Cup - Øst/Vest Cup - Terminliste