AUTOSLALOM
Bergens Cup (3/3) og Hallingdals Cup- (2/3)
EIKÅS MOTORSENTER, 20. juni 2010

arr.NAF Motorsport Bergen

arr. NAF Motorsport Hallingdal

 

Referat:
v/Geir H

 

Søndag 20.06.10 var det strålende sol på Eikås, og nok en gang var det fres i bilene, mye motordur, og kjørekåte deltakere. En god del langveisfarere hadde vi. Fra lengst unna, fra NAF Motorsport Ålesund, hadde Egil Lundanes kommet med sin nye Autoslalom-doning, en kul gul Mini. Hemsedals-gjengen stilte som vanlig mannsterk, og med sine BMW'er gjorde de en god figur på banen.

Det skulle kjøres to løp i dag, og vi begynte med NAF Motorsport Bergen sitt 3. og siste løp for sesongen. Totalt antall deltakere var 32 med en overvekt i klasse 2 - modifiserte biler, som også ble den mest spennende klassen når det gjaldt kampen om hundredelene. Leif'en hadde det beste utgangspunktet foran 3. omgangen, men overladet litt, og spant ut av banen. Resultatet ble en skjev felg etter det ublide møtet med curbsen. Men heldigvis ingen annen synlig skade (kanskje litt såret stolthet...) Men Leif'en tok det hele med et smil.

Undertegnede klarte å klatre til tops med Bjørnars bil. Bilen går bra, og når understellet snart kommer på bilen, blir den en svært sterk kandidat til å kapre førsteplasser fremover. Bjørnar kjørte også bra, og fikk en 3.plass, bak en ilter Lotus Exige. Ove ga synlig mer gass med Lotusen denne dagen, og hadde svært bra og jevne tider. Med enda mer trening, blir også han sterk utfordrer til topplassen.

I standardklassen virker det umulig å slå Molviken i sin Golf. Han kjører virkelig gode tider med bilen, og tok 1.plassen i begge løpene denne dagen, med god margin.

Debutantklassen hadde 6 deltakere, og det var Andre Kleven som dro i land seieren her med sin Ford Fiesta, knepent foran Espen Søvik i sin Evo6.

Det andre løpet for dagen, sto NAF Motosport Hallingdal for. Man gjorde litt endringer på banen, samt at man kjørte motsatt vei. En del kombinasjoner var artige, og ikke alt var slik "det har vært tidliere". Det var en god blanding av stor fart, krappe kombinasjoner, som virkelig satte førerne på prøve - en artig løype.

Det ble noen få endringer på resultatlistene, men det viser seg at de raske kjører fort i bilene sine. Generelt sett kan man si at nivået har virkelig blitt bra blant de fleste kjørerne, så jeg tror jeg har ordene mine i behold når jeg sier at det er liten tvil om at det er her i Vest nivået er best i landet. Det blir spennende til NM, men jeg tror nok vi skal ta for oss av premiefatet!!

En stor takk til funksjonærene som holdt ut en hel dag, og til speaker Terje Villanger, som ga oss god informasjon hele dagen. Og til dere i pølseboden:  uten pølser hadde jeg blitt sulten.....(word)......

Until next time .....

GOD SOMMER TIL DERE ALLE

 

Sjekk terminlisten og merk av i kalenderen for de kommende løpene!

NB: Førere under 23 år ble i Bergens Cupen sponset med deltakeravgift og lisens fra Gjensidigefondet.

 

 

Bilder:

Kari A. Hansen(45) - Harald Molvik(121)
   
Resultater: Bergens Cup Løp 3 - Hallingdals Cup Løp 2
-  
Video: Leif'en på tur - 3.omgang Hallingdal Cup (Facebook-video) - 2:05
   Bilder fra løpet - Resultater - Bergens Cup - Norhordlands Cup - Halling Cup - Øst/Vest Cup - Terminliste