NORGESMESTERSKAPET I AUTOSLALOM
Lørdag 24. august 2011 - Eikås Motorsenter, Bergen

arr.NAF Motorsport Bergen
Referat:
v/Geir Hatland

Lørdag 24. september 2011 var det duket for Norgesmesterskapet i Autoslalom. Arrangør var NAF Motorsport Bergen, og stevnet ble avholdt på Eikås Motorsenter, like utenfor Bergen. Det var stor deltakelse, med representasjon fra Ålesund i Nord til Oslo i øst, samt noen få sør for Bergen. Det var både bensin, diesel og el-bil representert på banen. Noen uttalte før løpet at de "I alle fall ikke skulle bli slått av en EL-bil", men måtte bite i det sure eplet slik konkurransen utviklet seg. Man lærte i alle fall at man ikke skal utelukke EL-biler i konkurranser, og neste år ble det lovet at en enda bedre EL-bil ville delta. Dette blir spennende.

Mange var skeptisk til hvordan været ville bli på denne dagen. Det var tunge skyer over Bergen, og i starten var det vått og sleipt føre, noe også tidene bar preg av. Utover dagen holdt regnet seg unna, og banen tørket opp etterhvert, og tidene ble bedre og bedre.

I klasse 1 for Standard biler var det jevnt nivå. Hele 4 stk. Fiesta Sport biler deltok - en bil som tidligere har vist seg å passe bra for denne type motorsport. Utfordrer til NM tittelen; Harald Molvik stilte med sin Golf TDI, som han har kjørt svært bra med i hele sesongen i denne klassen. Til tross for iherdig innsats av tittelinnehaver Geir Hatland, som hadde beste omgangstid, ble det 1 kjegleberøring for mye, og dermed kunne Molvik overta tronen som Norgesmester. Denne tittelen smakte nok godt, etter at han har fått sølv de 3 siste årene. Vi gratulerer!

I klasse 2 for Modifiserte biler var det også svært jevnt, og ingenting var avgjort før siste bil var i mål. Tidligere Norgesmester; John B. Roligheten, kjørte noe uvørent i første omgang, og hadde flere foran seg på resultatlisten. Men han tok seg sammen og kjørte suverent de to siste omgangene, slik at han totalt vant med over 2 sekunder og dermed beholdt tittelen. Den Porschen hans er jammen ikke lett å slå! Tetteste utfordrer var tidligere Norgesmester Egil Lundanes, med sin lille gule Mini. Svært bra kjørt med denne bilen også. Vi gratulerer!

Arrangementet gikk raskt og smertefritt, og vi retter en stor takk til arrangørene, som har gjort en svært god innsats for å få i havn dette arrangementet. NAF Motorsport Bergen har stor erfaring i slike arrangementer, og vi vet at det ligger mye arbeid bak. Premieutdelingen på NAF Senteret i Fyllingsdalen, senere på kvelden, ble også en suksess, med god mat og STOR stemning.

Vi takker også alle deltakerne for deres innsats i NM, og for den innsatsen som er vist gjennom sesongen. Dere er en kanongjeng, og vi ser fram til neste års sesong.

Forøvrig har NAF Motorsport Ålesund søkt NBF om å få tildelt neste års NM 2012, så får vi se om vi må reise til Ålesund for å kjempe om medaljene neste år :)

 

Resultater: NM Resultater
   
Bilder:

Hattertainment(22)

   
Video:  
-  
  Se innbydelsen her