NM Autoslalåm 2010

NAF Motorsport Hallingdal arrangerer
NM i Autoslalåm, lørdag 21.08.2010!

 


Hatland og Roligheten Norgesmestre i Autoslalom 2010!

NAF Motorsport Hallingdal gjorde en kjempejobb med å arrangere Norgesmesterskapet i Autoslalom for 2010. En dedikert gjeng hadde gjort gode forberedelser for at arrangementet skulle bli så bra som mulig. De fleste regner NM ikke bare som en konkurranse, men som et sosialt event, der man setter av helgen for å delta. I samarbeid med Golsfjell Fjellstove var hele helgen dekket, med god mat, og med fasiliteter man kunne slappe av og kose seg i.

Lørdagen startet tidlig for funksjonærene, som var ansvarlige for setting av banen. På Fuglehaugen Motorsportsenter skulle det kjøres på Gokart banen, og siden banen er forholdsvis smal, var det en utfordring å få satt banen. Men med erfarne løypesettere løste dette seg fint. Banen ble en blanding av trange og åpne partier, for å gi deltakerne en skikkelig utfordring - som det skal være i et NM.

Totalt 32 deltakere skulle kjempe om heder og ære i de to forskjellige klassene; Standard klasse 1 og Modifiserte biler klasse 2.

I standard klassen var det spesielt 3 deltakere som utmerket seg, og kjempet om de 3 NM medaljene. Alle de tre har gjeve NM medaljer fra tidligere. Mangeårige vinner i klassen, Geir Hatland, fikk tøff motstand fra Harald Molvik og Geir Svalbjørg. Molvik lå an til å vinne oppgjøret før den tredje omgangen. Men han var uheldig, og i iveren etter gullet berørte han den nest siste kjeglen, og havnet da på en 2.plass, 49 hundredeler foran Svalbjørg. Hatland tok dermed sitt 11 NM gull i denne klassen.

I den modifiserte klassen var det ikke mindre spennende. Her var det virkelig kniving om de gjeve plassene, og ingenting var avgjort før siste bilen var i mål. Tidligere NM vinner, John Bergan Roligheten, kjørte sin gule Porsche glimrende, men hadde problemer med å unngå berøringer. Det gjorde at Egil Lundanes i sin Mini lå bra an til å dra seieren i land, med Leif Arne Kleveland hakk i hæl, før den tredje og avgjørende omgangen. Roligheten måtte rett og slett ta det rolig i den siste omgangen, og unngå berøringer. Hvis han klarte det, ville dette kanskje gå veien. Roligheten safet dette i land og holdt seg unna kjeglene denne gangen. Dermed fikk han en tid som gjorde at han dro i land seieren med god margin. Selv med sterk kjøring fra Lundanes og de andre i toppen, var det ikke noe å gjøre med Roligheten, som fortjent vant gullet.

Feiring av vinnerne og de andre deltakerne gikk for seg som hør og bør på Fjellstova, med premieutdelig og bankett. Golsfjell Fjellstove hadde veldig god mat og drikke. Festen varte også langt ut i de små timer, så det var tydelig at deltakerne koste seg denne helgen.

Arrangørene fortjener skryt for sitt engasjement, og for flott gjennomføring av arrangementet. En stor takk også til speaker og løpsleder, Terje Villanger, som med sin kunnskap og erfaring gjør at arrangementet blir informativt og enda mer interessant for både tilskuere og deltakere.

Takk også til alle som deltok i løpet.

RESULTATER

BILDER

VIDEO

   

 
     
     
  Les innbydelsen her