AUTOSLALOM vs Teaterstykket "Burn baby Burn" 
Artikkel, 20. mai 2008
 
 
 

BAKGRUNN:

"Burn, baby, burn" er et teaterstykke med ekte rånarar, svidd gummi og høglytt musikk frå bilstereoen, som er ment til å utspille seg i Førde Sentrum.

Politiet sa nei da teatersjefen i august 2007 søkte om å få sette opp stykket på et avsperra område i Førde Sentrum. Teateret anket avgjørelsen, men Politidirektoratet i Oslo stadfestet vedtaket til politimesteren i Sogn og Fjordane.

ARTIKLER FRA FIRDA.NO:

http://www.firda.no/nyhende/article3548575.ece

http://www.firda.no/nyhende/kultur/article3548541.ece


WWW.AUTOSLALOM.NO SIN MENING OM SAKEN:

Det siste utspillet til Teatersjefen er å likevel gjennomføre teaterstykket, men at de vil kalle "hendelsen" AUTOSLALOM. Det er her vi som driver seriøst med bilsporten Autoslalom ønsker å markere et standpunkt.

Som vi vet er Autoslalom en bilsport, som har et mål å gjøre deltakerne til bedre bilister på veiene våre, ved å tilegne oss ferdigheter innen bilkjøring. Sporten er regulert i Norges Bilsportforbunds reglement. Slik vi har forstått teaterstykket har ikke hendelsen noe med Autoslalom og gjøre. Det er derfor vi reagerer. Ikke bland inn Autoslalom i denne tvisten!

Vi i Autoslalom.no er imidlertid enige i at teaterstykket kunne ha blitt oppsatt slik det opprinnelig var ment, ved at det hadde vært satt opp trygge rammer rundt teaterstykket/arrangementet, gjerne med hjelp av politiet og andre personer som er vant til å arrangere bilsport-arrangementer, der sikkerheten blir satt høyt. Viser forøvrig både til arrangement ved kjøring med bil på 2 hjul og til Monster Truck kjøring over andre biler, gjennomført i Førde den siste tiden. Det blir etter vår mening feil signal fra myndighetene å gi avslag på en seriøs søknad av denne typen, som har dette målet som den har.

Men når det ved søknad ikke dette teaterstykket har blitt godtatt, har Teatersjefen to valg; enten å følge politiets avslag eller å gjennomføre hendelsen ulovlig. Dette får bli hans valg, men ikke bland inn bilsporten AUTOSLALOM. Vi vil ikke støtte et ulovlig arrangement.

Geir - Webmaster

 

  Diskuter saken på Forumet her