AUTOSLALÅM - "Rattmester'n"
på nye E16 
E16 v/Økri, 31. august 2008

Motorveiparsellen på nye E 16 ”Europaveien” mot Sollihøgda og Ringerike.
 

STARTLISTE FINNER DU HER

 

NAF Motorsport Asker og Bærum arbeidet i flere år for å finne et alternativ for å kjøre Autoslalåm etter at det meste av Fornebu er gravd opp. Etter å ha lett lenge etter et område kom vi over en parsell av nye E 16 ved Økri som enda ikke er tatt i bruk. Til vårt hell skal ikke veien åpnes før i 2009 og etter god søknadsprosess med Vegvesenet og prosjektet har vi fått grønt lys for å kjøre Rattmester’n Autoslalom der søndag 31 august.

Løypetrasen blir i nordgående felt mot Sollihøgda mens publikum og parkering samt teknisk kontroll finner sted i sydgående løp mot Sandvika.

Kjører fra start til mål i en oppsatt slalåm løype, dette foregår på store asfaltterte områder. Dette kan man starte med når man har fylt 16 år og har en godkjent ledsager. Her bruker man sin egen privatbil å kjøre med.

I autoslalåm skal deltagerne på kortest mulig tid manøvrere bilen gjennom en bane med fartsreduserende hinder. Banen merkes opp med forskjellige kombinasjoner av plastkjegler som er plassert i henhold til autoslalåm-reglementet. Feilkjøring eller berøring av kjegler gir tillegg til anvendt tid. Bilen må tilfredsstille vegtrafikklovens krav, og deltagere må ha gyldig førerkort. Konkurranser avholdes der hvor plassen tillater det, og hvor sikkerhetsbestemmelsene kan følges.  

Til dette arrangementet stiller Porscheklubben opp med elektrininsk tidtagning slik at vi ikke mister 100 delene i den tette konkuransen. Det vil bli løpende elektronisk resultatservice slik at ingen skal gå glipp av tider og spenningen. 

Vi innbyr flere klasser, som standardbiler, elbiler og ikke minst nybegynner klasse hvor du også kan delta. Vi er i kontakt med merkeklubber  som f.eks Porsche klubben og ønsker fler. 

En fornøyd løpsleder Petter Stenseng fra Asker kan fortelle at vi regner med ca 60 biler til start, og håper på flest mulig ungdommer og nybegynnere som vil lære og mester bilen i kontrollerte former.

Offisiell Informasjon, innbydelse, påmelding og tilleggsregler blir å finne på:

 www.nafmotorsport.org/autoslalom

Kontaktpersoner: 

Løpsleder Petter Stenseng, 98282806

petter.stenseng@c2i.net

Ass. Løpsleder Vidar Holum, 92200402

vidar@nafmotorsport.org

 

Komiteemedlem Stein Hardeng er selv en
aktiv utøver i Autoslalåm her i BMW.
-----------------
Arr. komiteen til høyre: Bak fra venstre: Løpsleder Petter Stenseng, Stein Hardeng, Erik Tandberg,  Thomas Bjørne  og Øyvind Carlsen fra Porsche klubben. Foran fra venstre: Vidar Holum, Leif Arne Neset, Anders Wen.
I midten en fin gammel VW boble.

 

NAF Motorsport Asker og Bærum

 

ANDRE ARTIKLER OM SAMME EMNE:  Motorsport.no