EIKÅS, 29. april 2007
arr.NAF Bergen

Referat:
Geir H

Søndag 29 April gjennomførte NAF Bergen sitt første av tre Autoslalom-løp på Eikås Motorsenter. Det var en strålende dag med sol fra skyfri himmel - en stooor kontrast fra Norhordlands løp som gikk forrige helg. Mange var møtt opp denne gangen også, og som forrige helg stilte gjengen fra Hemsedal nok en gang! En del medlemmer fra BMW klubben i Hordaland stilte også, og kjørte slik som BMW'er skal kjøres.

Banen var tettere denne gangen, men ble lagt opp på en annen måte enn slik man er vant til fra før. Ettersom Eikås' banetrasé er noe omlagt, ble dette benyttet til fulle. Et par steder var det valgfri passering av kjeglene, som gjorde at førerne selv måtte tenke seg nøye om hvor det ville gå fortest. Ikke alle klarte å finne veien, så noen omganger måtte strykes for enkelte. Det viser hvor viktig det er å gå noen ganger rundt banen før start, slik at man har memorert den for seg selv. Men alt i alt var det en morsom og annerledes bane. Noen ville nok ønsket seg en litt mer åpen bane - kanskje noe for banebyggerne å ta med seg?

I klasse 1 var det kun fem deltagere denne gangen, og seieren gikk til undertegnede. Jeg var fornøyd med kjøringen, selv om det var vanskelig å få flyt. Ble litt hakkete og mye giring. Kjørte mye på 1.gir. På 2.plass kom Hans Aga, og Harald Molvik tok 3.plassen.

I klasse 2 var det gutta med slicks-dekk som regjerte. Totalt var det 16 deltagere i klassen, og Tor Eide tok seieren med sin gromme Opel Speedster. Bilen hang som en klegg på veien. Men likevel var han litt heldig, for på 2. plass kom Leif Arne Kleveland med sin Focus ST etter å ha dratt med seg en berøring, og dermed 2 sekunder ekstra, med på sin sluttid. Tipper Leifen var noe snurt der ja.... Sven Tore Moldskred satset aggressivt i dag, og det lønnet seg. Han vant den interne stridigheten blant alle BMW'ene, og tok en god 3. plass i klassen. Må også nevne "Kimmen", som i lånt ST dro i land 4.plassen - flott kjørt!

I klasse 3 var det 12 debutanter som stilte. Alle fra Hemsedal kom seg gjennom løypen, og til og med Nils Ove Embre fikk tellende tid, etter å ha hilst på Bergenske dekkstabler. Vinneren i klassen kjørte en grom Toyta Celica, som også vant klassen sin forrige helg. 2. plassen gikk til Thomas Marshall i en Golf Syncro, og Kristian Haugo tok en sneken 3. plass med sin BMW.

Dessverre hadde den faste "speakeren", Terje Villanger, fri i dag, som gjorde at flere måtte steppe inn for å forsøke å formidle informasjon ut til publikum og deltakere. Så selv om arrangementet kom seg greit i mål, håper vi på at Terje er snart tilbake i jobben han kan best av alle !!

Grei start for Bergens Cupen, og vi ser fram til neste løp på Eikås, som er 10. juni. Da er det dobbeltløp, altså løp i både Bergens Cup og Norhordlands Cup. Se innbydelsen for informasjon om oppmøte/påmelding. Sjekk også terminlisten for andre løp rundt om.

Bilder: Hattertainment(140)

Resultater: Bergens Cup Løp 1

Bilder fra løpet - Resultater - Bergens Cup - Norhordlands Cup - Hordalands Cup - Terminliste - Innbydelse