Sesongavslutning 2005


Den etter hvert så tradisjonelle premieutdelingen på go-kart senteret, 11.11.05, ble en hyggelig stund selv om vi gjerne hadde sett at antallet svette mennesker etter go-kart kjøringen hadde vært større. Men pizzaen gikk ned på høykant og det var hyggelig å konstatere at det var flere nye navn blant de premierte.

På selve kjøringen var det totalt 7 lag, som skulle kjøre en gokart flest mulig runder i løpet av 1 time. Det var stort sett 3 personer pr. lag. Lagfordelingen ble gjort på loddtrekning, så det ble både rutinerte og mindre rutinerte sjåfører på lagene. Nytt fra i år var det at antall bytter var fastsatt, noe som også førte til mer jevn kjøring. Det ble spennende helt til slutt, og bare en drøy runde skilte de 3 beste lagene. Uansett plassering, tror jeg alle var enige om at det var svært gøy å kjøre.

Premieringer ble tildelt vinnerne i Bergenscupen, Norhordlandscupen og sammenlagt i Hordalandscupen.

I tillegg har NAF Bergen kåret årets motorsportutøver, som ble Eirik Strønen - Kjører Gokart i Rotax-klassen.


 

Årets utøver:

Eirik Strønen

 

 

Som svært mange andre unge utøvere er også årets vinner arvelig belasetet. Pappa Odd Arne var på slutten av 60 og gjennom hele 70 tallet en meget dyktig kartleser i landeiveisløp.Etter at han  trakk seg tilbake og lot andre prioriteringer styre, så var det vel ikke mange av oss i miljøet som fikk angst av den grunn.

Det behøver vi vel strengt tatt ikke nå heller, men da navnet Strønen igjen dukket opp på startlistene i motorsporten her vest så var det vel noen av oss som begynte å lure. Det viste seg at det var den gamle ringreven, som hadde trent og bygget opp et fantastisk team med sønnen Eirik.

Med sin måte å bruke datateknologi, fysisk fostring og mental trening har de nådd langt forbi alle konkurrenter i Norge – i sin klasse.

Resultatet av dette er at Eirik Strønen nå er invitert til å delta i verdensfinalen i sin klasse i Mauretania.

Har noen motorsport-utøvere fra Bergen noensinne vært i nærheten av en slik standard ??

Vi ønsker Team Strønen lykke til i Mauretania


12.11.2005 Bilder kommer......