BILDER FRA NORGESMESTERSKAPET
I AUTOSLALOM
2001

Det var en nydelig dag som ventet oss på Lyngåsbanen i Drammen. Endelig skulle noen få opplevelsen av å kjøre på den kjente Lyngåsbanen, selv om det ikke var med de aller største motorene, som ellers er på banen. 

Arrangørene så ut til å være godt forberedt, og banen var satt opp, og ble gjennomgått av de spente deltakerne. Tidtakning så ut til å komme på plass, og utstyret så profft ut. Banen var tørr og fin, og for første gang var det satt opp to forskjellige løyper. Begge løypene skulle kjøres 3 ganger, der de 2 beste tidene fra hver av banene ble lagt sammen til en total-tid. Det ble mye kjøring på den enkelte, men dette er det vi har kommet for, så dette vil vi ha mer av.

Oppmøtet var bra, men det kunne godt ha vært flere deltakere. I standard klassen deltok kun 7 deltagere, men når det er de beste i landet, kunne konkurransen bli svært hard, og det ble den. I modifisert klasse var det 24 deltakere, og også der var det jevne resultater. 3 nybegynnere var også med. 

Arne Manger hadde med seg bil på henger fra Bergen. Her skal det satses. Også Terje Villanger deltok med denne bilen, og for Terje skulle det gå nokså bra.

Lyngåsbanen var oppdelt i 2 baner. Bane 1 ble kjørt først, og deltakerne kjørte derifra direkte til Bane 2. Dette fungere svært greit.

Oppstilling i depot. Noen ganger var det hektisk aktivitet her også - ikke sant Kjartan?

Dessverre fikk Kjartan problemer med motor på sin Mini. Han klarte å fullføre løpet og komme seg til Bergen med den igjen, men han hadde nok håpet på bedre resultat enn en 6/24 plass i klasse 2.

Som vanlig i Autoslalom er det mange forskjellige typer biler som deltar. Og vi vil ha FLER!

Golfen til Robban fikk kjørt seg på banen, men også han hadde vel håpet på en bedre plassering enn en 14/24 plass i klasse 2.

Klar til start og med nervene i høyspenn?

Undertegnede i min nye Fiesta var nok litt for spent kanskje, og kjørte for uvørent - som mest sansynlig kostet seieren. Vi får være fornøyd med en 2.plass i Standard klassen.

Bjørn Bøhler kjørte en lånt Toyota Yaris T-sport. Sprek bil, men kom ikke helt til tops i Standard klassen. Han havnet på en 4.plass.

Mye skjedde samtidig på Lyngåsbanen. På banen nærmest (Bane 2) ser vi Eivind Løland i sin røde Opel Kadett. Klar til start står Kadetten til Anre Manger. På nederste bane (Bane 1) ser vi Kjartan Hjørnevik feie rundt banen.

Det var endel Minier rundt banen, men det var vel bare i Standard klassen at Miniene hevdet seg helt til topp.

Einar Muri kjørte bra med sin Citroén, og kjørte inn til en 10/24 plass i klasse 2.

For første gang i historien (så vidt jeg vet) har autoslalom gått på grus. Under gjennomgåingen av løypen måtte jeg fjerne endel store stener, men når løpet var ferdig kunne jeg ikke se noen bulker eller lakkskader (p.g.a. alt støvet på bilen ??). Det så ut til å gå greit. Løypen var også ganske rett fram på gruspartiet, så det var gjerne derfor det gikk bra.

Mini !!

Jon Anders Sukkerstad kjørte jevnt med sin Peugeot, men det holdt ikke helt.

Geir Svarbjørg kjørte også svært jevnt, og kjørte seg inn til 8/24 plass i klasse 2. Det så ut som om det var god fart i bilen ihvertfall.

Også Thor Abelsen kjørte Yaris T-Sporten, men måtte se seg slått av sin makker Bjørn Bøhler.

Yarisen i skikkelig guff inn mot målgang i bane 2.

Petter Huse kjørte sin Cather M svært fort. Dette må være det nærmeste vi kommer Go-kart med skilt. Bilen kjørte også med slicks-dekk, som gjorde at veigrepet var supert. Han feiet all motstand av banen i klasse to, og kjørte inn til en overlegen seier, med banerekord på begge baner. Gratulerer.

Etter løpene var det grillfest på Hokksund hotel.

Arrangører, funksjonærer og deltakere samlet seg rundt grillbordet, og maten smakte fortreffelig etter en lang dag.

Premiebordet. Jeg vet hvilken premie jeg skulle ha hatt...........................

4 bergensere tok med seg 4/6 premier. Bra fangst. Norgesmester i klasse 1; Jan Erik Gausereide - nr. 2 fra høyre.

SÅ STOR AVSTAND VAR DET MELLOM 1. OG 2. PLASS. 25 HUNDREDELER - SVÆRT JEVNT. (det kommer nok en dag, Janke- hohohoho)

Gratulerer til årets Norgesmester - Standard klasse.

Alle bildene som ligger på denne siden er lagret for WEB. Jeg har også disse bildene og flere bilder i større format

Dersom noen ønsker tilsendt bilder, send meg en e-mail

C YA NXT YÆR !

Geir